Bohužel kruté jarní mrazy zničily tak 70-80 % naší úrody. To, co zbylo, se právě sklízí a prodávat se nakonec přece jen bude, ale v omezeném dvoudenním režimu do vyprodání zásob.
FOTOGALERIE - Malus jabloňové sady u Dvora Králové
Kromě jablek stále zůstává v nabídce Med květový i medovicový.
Není nutné nakupovat v supermarketech předražená navoskovaná jablka z Rakouska nebo Itálie. Díky temperovaným skladovacím prostorám si tato místní jablka můžeme vychutnávat až do pozdního jara i u nás. V létě se nabídka obchodu pravidelně rozšiřuje i o třešně, švestky a višně.
Stálicí sortimentu je i vlastní med - květový i medovicový. O tomto medu si můžete přečíst v tomto rozhovoru.
Jabloňové sady se rozprostírají v okolí Choustníkova Hradiště, kde je také značková prodejna jablek, sezónního ovoce a medu.
Ovoce je nabízeno v prodejně v Choustníkově Hradišti vždy od září do vyprodání zásob (většinou na konci května).
Společnost s ručením omezeným Malus v Choustníkově Hradišti zahájila svoji hospodářskou činnost 1. 4. 1993. Společnost hospodaří na vlastní i pronajaté půdě a produkuje jablka, višně, třešně a švestky.
Ačkoliv jablka z Malusu nemají označení bio, přesto si troufáme říct, že jsou zdravá, chutná a kvalitní. Pěstují zde jablka tak, jak velí stále přísnější zásady pěstování. Malus je členem SISPO, a každoročně své členství úspěšně obhajují, dodržují metodiky zpracované tímto sdružením pro integrované pěstování ovoce. Cílem je vypěstovat zdravé ovoce. SISPO OVOCE JE PRODUKOVÁNO VÝHRADNĚ V ČESKÝCH ZEMÍCH Chráněno ochrannou známkou ®
OCHRANNÁ ZNÁMKA PRO ZDRAVÉ OVOCE
Ovoce prodávané pod touto ochrannou známkou je vyrobeno za výrazně omezeného používání pesticidů a umělých hnojiv. Proti škůdcům a chorobám se přednostně používá biologická ochrana (draví roztoči, slunéčka atd.).
Nezávadnost ovoce je garantována rozbory na obsah těžkých kovů a celého spektra reziduí z používaných pesticidů.
Výroba ovoce je kontrolována Svazem pro integrované systémy pěstování ovoce. Podmínky výroby jsou v souladu s přísnými mezinárodními normami. Ovoce se pěstuje v ekologicky nejvhodnějších oblastech, málo zatížených emisemi. Právo používat ochrannou známku je udělováno pěstitelům vždy pouze pro jeden rok.