Vyhledej
Jaroměřsko > Služby občanům > Sociální služby

Světlo lékařům se rozsvítí v Domově sv. Josefa (29. 11. 2020)

Redakce / 26.11.2020
V neděli 29. 11. 2020 v podvečerních hodinách, přesně v 17 hodin, se rozsvítí v Domově sv. Josefa v Žirči „Světlo lékařům“ složené ze symbolů srdce a baterky. Zatímco srdce v podobě loga „Giving Tuesday“ ztělesňuje dobro, baterka v podobě loga „Energii lékařům“ představuje potřebnou energii.

FOTOGALERIE - SVĚTLO LÉKAŘŮM SE ROZSVÍTÍ V DOMOVĚ SV. JOSEFA

Světlo přivezou zástupci Asociace společenské odpovědnosti, která je ambasadorem akce zvané Giving Tuesday v ČR - Světového dne štědrosti a dobrých skutků v ČR.
Letos tento svátek připadá na úterý 1. prosince. Registrováno je už na 130 výzev k pomoci a dárcovství, včetně výzvy Domova sv. Josefa, ve které se snaží získat 5000 Domovenek pro nemocné roztroušenou sklerózou, tedy 5000 poukazů na poradenství v domácím prostředí. Projekt můžete podpořit na www.givingtuesday.cz/domovenka nebo na www.domovenka.cz.

Právě u příležitosti Giving Tuesday, se rozsvítí na budovách nemocnic, domovech pro seniory a hospiců napříč všemi kraji Česka „Světlo lékařům“, které bude symbolicky zářit pro všechny zdravotníky, pečovatele, dobrovolníky a spoluobčany zasaženými Covid-19. 

V první adventní neděli se Světlo lékařům rozsvítí pro všechny zdravotníky v Domově sv. Josefa v Žirči, jediného lůžkového zařízení s komplexní terapeutickou péčí pro nemocné roztroušenou sklerózou. Zástupci „Energie lékařům“ předají zdravotníkům z Domova také speciálně vytvořené Giving Tuesday balíčky s kvalitními produkty a potravinami. Tyto zásilky energie jsou doručovány ve spolupráci s iniciativou Energii Lékařům, která dodává energeticky hodnotné balíčky do nemocnic od jara letošního roku.

Aby se světlo naplno rozzářilo nejen v nemocnicích, bude to chtít i vaši pomoc.
Přidejte se k nám a podpořte zdravotnický personál a pečovatele včetně dobrovolníků po celém Česku.

Kateřina Fürbacherová

PR a komunikace


Související odkazy
Světlo lékařům
Vaše komentáře

Přečteno 427x